U bent hier

25/01/2017

Vandaag, 24 januari 2017, werd de financiële goedkeuring van het, door de EU-gecofinancierde, project iGROW beklonken. 

De niet-residerende EU Ambassadeur, dhr. Jernej Videtič, en het niet residerende EU Hoofd voor samenwerking, dhr. Christof Stock, woonden de presentaties bij. Overige genodigden waren vertegenwoordigers van de regering, overheid, de Nederlandse en Franse ambassade in Suriname, alsook financiële en NGO partners.

De Europese Unie (EU) heeft een langdurige relatie en samenwerking met niet-gouvernementele en andere maatschappelijke organisaties, alsmede met lokale en decentrale overheden op het gebied van ontwikkeling. Het engagement van de EU voor de bestrijding van armoede en de bevordering van de rechtsstaat, alsook de naleving van de fundamentele vrijheden is vastgelegd in artikel 177 (voorheen artikel 130u) van het Verdrag van de Europese Gemeenschap. Het thematisch programma ‘Niet-overheidsactoren en lokale autoriteiten in het ontwikkelingsproces’, welke in 2007 werd geïntroduceerd is een beleidsontwikkelingsinstrument van de Europese consensus inzake ontwikkeling. Deze heet nu Maatschappelijke Organisaties en Lokale Overheden (CSO LA). Dit programma bouwt voort op belangrijke programma's en beleid, zoals het 'Gestructureerd Dialoogproces’, de Agenda voor Verandering en het Busan Partnerschap voor ontwikkelingssamenwerking.

Korte informatie over het project

iGROW staat voor Initiatief voor Gender Responsief Onderwijs. Met het iGROW project wil de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en technische Bijstand (VVOB), samen met het MinOWC, IGSR en een aantal gespecialiseerde NGO’s werken aan de preventie en aanpak van gendergerelateerd geweld tussen jongeren en aan de promotie van de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van LBO leerlingen. Samen willen we op die manier bijdragen aan de empowerment van jongeren en aan een versterkt schoolklimaat dat jongeren toelaat hun recht op onderwijs te realiseren. De EU heeft € 424,981.00 toegezegd voor dit project.