U bent hier

09/02/2016

Eind 2015 hebben we het ECSITE-project succesvol afgerond. Het versterkte gemeenschapsscholen in Zambia. Het eindevaluatierapport is beschikbaar.

Verhogen van het niveau van gemeenschapsscholen in Zambia

Het project werd uitgevoerd van januari 2013 tot december 2015 door VVOB, in samenwerking met Zambia Open Community Schools en het Zambiaanse ministerie van Onderwijs en werd medegefinancierd door de Europese Unie en BTC.

Het project werd uitgevoerd in 250 gemeenschapsscholen in verschillende districten van Central Province en Copperbelt Province.

De voornaamste doelstelling van het project was het versterken van de lesvaardigheden van de grotendeels niet-gediplomeerde vrijwillige leerkrachten van de gemeenschapsscholen, ten behoeve van de kwetsbare kinderen uit de omgeving. Het project trainde ook de Parents Community Schools Committees in manieren waarop ze hun kinderen en de leerkrachten konden bijstaan.

Het project mikte zowel op het verbeteren van de lesvaardigheden in de gemeenschapsscholen als op het voorzien van les- en leermateriaal.

ECSITE-documentaire 2015

Deze korte documentaire illustreert de uitdagingen waar de scholen mee te maken kregen, en presenteert enkele interventies van het project. Het eindevaluatierapport kan onderaan gedownload worden.