U bent hier

Vlaamse overheid publiceert nota rond duurzaamheid en internationalisering in het hoger onderwijs
27/05/2016

In mei 2016 publiceerden het departement Leefmilieu, Natuur en Energie en het departement Onderwijs en Vorming samen de nota 'Grensoverschrijdende Duurzaamheid'. Deze zoomt in op de wederzijdse versterking tussen de thema's 'duurzaamheid' en 'internationalisering' in het Vlaamse hoger onderwijs.

Concreet gaat ze in op: het concept duurzaamheid, de thema's duurzaamheid en internationalisering binnen hoger onderwijs, de kruisbestuiving tussen duurzaamheid en internationalisering binnen hoger onderwijs, en werven om deze kruisbestuiving te stimuleren en/of te verankeren. Ze biedt hierbij tal van goede praktijkvoorbeelden.

Het is een start voor een breder debat over de mogelijkheden om te werken in de richting van 'grensoverschrijdende duurzaamheid'. Met deze nota nodigen ze het hoger onderwijs uit om de synergie tussen 'duurzaamheid' en 'internationalisering' ook in de eigen instelling te versterken.

Ze deden hierbij een beroep op tal van Vlaamse organisaties actief in onderwijs en ontwikkeling, waaronder VVOB. Zo namen we deel aan de voorbereidende redactie en gingen we op zoek naar interessante voorbeelden.