U bent hier

05/06/2013

Info- en toewijzingsdagen

Onlangs maakten we een eerste reeks stageplaatsen voor 2014 bekend. De respons was groot. Zo groot, dat onze infodag op 24 mei niet volstond om alle geïnteresseerden te ontvangen. Extra selectiemomenten werden ingelast. Maar liefst 26 studenten stelden zich al kandidaat voor een stageplaats in het ‘Zuiden’. Voor bepaalde plekken was de competitie hevig. Veel kandidaten krijgen de stageplaats van hun dromen toegewezen, voor anderen proberen we waar mogelijk een alternatief te vinden.

Tendens

Naast Suriname wordt ook Afrika een steeds populairdere bestemming. Vooral studenten van lerarenopleidingen passeerden al de revue, daarnaast waren ook studenten uit onderwijswetenschappen en communicatiegerelateerde opleidingen talrijk aanwezig. Ook de nieuwe opleiding ‘Pedagogie van het jonge kind’ verkende de mogelijkheden van een Zuidstage voor haar studenten. Nieuw in ons aanbod zijn de stageplaatsen voor studenten van de lerarenopleiding kleuteronderwijs, één van de domeinen waar VVOB vanaf 2014 op focust.

Hogescholen die eerder al studenten met VVOB op stage stuurden, zijn geneigd om opnieuw meerdere kandidaten aan ons toe te vertrouwen. Dit toont aan dat men tevreden is over de opdrachten en de begeleiding. VVOB-stages zijn een vaste waarde geworden binnen het stagelandschap van hogescholen en universiteiten. Er is in toenemende mate aandacht voor internationalisering binnen deze instellingen, en meer en meer studenten kiezen voor een buitenlandse stage.

Volgend selectiemoment

Het volgende info- en toewijzingsmoment vindt plaats op woensdag 26 juni 2013. Op onze website vind je een overzicht van de stageplaatsen waarvoor je nog kan kandideren. In de loop van volgende week zullen er nog een paar van de lijst verdwijnen - nadat deze definitief zijn toegewezen aan studenten die op het vorige infomoment werden geselecteerd. Onder andere voor IT, kleuteronderwijs, buitengewoon onderwijs en onderwijswetenschappen zullen er zeker nog meerdere stageplaatsen beschikbaar zijn.

Getuigenissen

Ondertussen zijn de meeste studenten die dit schooljaar op VVOB-stage gingen, weer veilig geland op Belgische bodem. Hun evaluatieverslagen zullen dan ook binnenkort gaan binnendruppelen. Hun belevenissen kan je binnenkort nalezen op onze website. Een eerste verhaal vind je alvast hier: