U bent hier

VVOB’s programma rond gelijke onderwijskansen blaast drie kaarsjes uit en maakt doorstart als eNSPIRED
22/11/2016

Op 18 november blikte VVOB terug op drie jaar werken rond gelijke onderwijskansen in Vlaanderen. Diezelfde dag kondigden we meteen de doorstart van dit programma aan. Het zal blijven inspiratie bieden rond gelijke onderwijskansen, voortaan onder de naam eNSPIRED.

Drie jaar werken rond gelijke onderwijskansen in Vlaanderen

Sinds de start van het VVOB-programma rond gelijke onderwijskansen in 2014 organiseren we workshops en seminaries voor lerarenopleiders en pedagogisch begeleiders met onderwijsexperts uit onze partnerlanden. We inspireren over hoe werken aan gelijke onderwijskansen en omgaan met diversiteit anders kan. Studenten en docenten motiveren we om tijdens hun Zuidmobiliteit te speuren naar interessante onderwijspraktijken die het Vlaamse beleid en de praktijk rond gelijke onderwijskansen een boost kunnen geven.

eNSPIRED, International Dialogue on Equity in Education

Vanaf 2017 bouwen we verder op de opgedane ervaring. We blijven geloven in het concept van leerweken waarbij een onderwijsthema in de kijker staat en waarmee we inzichten bieden om ook het onderwijs in Vlaanderen te versterken. Maar daar blijft het niet bij.

We zullen ‘masterclasses’ organiseren. Dit zullen voornamelijk gastcolleges zijn van onderwijsexperts over de thema’s die onze partners bezighouden. We starten ook met een leergemeenschap van lerarenopleiders en pedagogisch begeleiders. Samen zullen we zoeken naar manieren om de leerervaringen van het netwerk te verankeren in de partnerorganisaties. Een derde speerpunt is de portaalwebsite www.enspired.net. Deze zal de inspirerende onderwijspraktijken van het programma en bijhorend materiaal verzamelen.

 

We danken al de partners van dit programma voor wat we samen reeds realiseerden en kijken uit naar de verderzetting van deze vruchtbare samenwerking.