U bent hier

16/05/2011

'Artevelde Magazine' is het driemaandelijkse tijdschrift van de Artveldehogeschool Gent. In de recentste editie berichten ze over hun samenwerking met Ecuador en Suriname en de rol van VVOB in dit proces. Ze blikken ook terug op het Kort Opleidingsinitiatief “Quality
in education”.

Ecuador
"De samenwerking met Ecuador dateert al van voor de lancering van de strategische allianties. Studenten uit onze opleiding Bachelor in het sociaal werk trekken al jaren naar Ecuador om er stage te lopen bij allerhande ngo’s. De bloeiende samenwerking van vandaag is uit die traditie ontkiemd." Lees meer vanaf pagina 12.

"Quality in education"
"Eind november - begin december 2010. België ligt onder een dik sneeuwtapijt. In Gent verzamelen docenten en beleidsmakers uit Cambodja, Vietnam, Zuid-Afrika, Zambia, Ecuador en Suriname. Ze
zijn te gast voor het Kort Opleidingsinitiatief “Quality in education. Deze tiendaagse opleiding is een gezamenlijk initiatief van de Arteveldehogeschool en VVOB (Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en technische Bijstand) en VLIRUOS (Vlaamse Interuniversitaire Raad – Universitaire Ontwikkelingssamenwerking )." Lees meer vanaf pagina 15.

"Zuurstof voor Surinaams onderwijs"
"Suriname lokt al jaren studenten en lesgevers van de Arteveldehogeschool. Niet voor een zonovergoten vakantie, maar respectievelijk voor stage en om er les te geven. Stuk voor stuk onvergetelijke internationale ervaringen. Maar ook telkens een confrontatie met een onderwijssysteem dat snakt naar adem. Omdat goed onderwijs begint bij competente lesgevers, bouwt de Arteveldehogeschool sinds 2009 mee aan de vernieuwing van de Surinaamse lerarenopleidingen." Lees meer vanaf pagina 20.