U bent hier

05/06/2013

Op 18 april is het ECSITE-project officieel gelanceerd in Ndola, Zambia, in aanwezigheid van de 'District Education Board Secretaries' van de gebieden waarin het project wordt uitgevoerd. Ook op het appel waren o.a. de directeur lerarenopleiding, die de secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs vertegenwoordigde; het hoofd van de EU-afdeling in Zambia; en de directeur-generaal en andere medewerkers van VVOB.

"Er is nu een overzicht van de 250 scholen waarmee het project zal samenwerken", vertelt Bornwell Mwewa van VVOB Zambia. "Sommige verkeren in een erbarmelijke toestand. Het is bemoedigend te merken dat ze erg toegewijde vrijwillige leerkrachten hebben. Deze dienen hun gemeenschap, vaak met een te verwaarlozen compensatie, en zijn leergierig om hun lespraktijk te verbeteren.

Dit zal zeker een motiverende factor zijn voor het team van het ECSITE-project. We kijken ernaar uit om getuige te zijn van de positieve veranderingen voor de meest kwetsbare kinderen van Zambia, die vaak school lopen in de gemeenschapsscholen."