U bent hier

27/01/2013

Op 5 februari 2013 organiseert het kantoor van de Europese Unie in Zambia een ceremonie voor de organisaties die recent een subsidie kregen toegewezen. Tijdens deze activiteit is er de officiële ondertekening van de overeenkomsten. Een van de begunstigden is ECSITE. Dit is een gezamenlijk project van VVOB Zambia, ZOCS en het Zambiaanse ministerie van Onderwijs. Het letterwoord 'ECSITE' staat voor 'Empowering Community School In-service Teachers through Education'. Dit project wil de kwaliteit van het onderwijs in gemeenschapsscholen verbeteren in twee provincies in Zambia.

Excited about ECSITE!

Een partnerschap van VVOB Zambia, de 'Zambia Open Community Schools' (ZOCS) en het 'Ministry of Education, Science, Vocational Training and Early Education' (MESVTEE) ging begin 2012 in op een oproep van de Europese Unie voor het krijgen van een subsidie in Zambia. Hun gezamenlijk voorstel, ECSITE, kreeg uiteindelijk een aanzienlijke subsidie toegewezen.

Het ECSITE-project wil het niveau van het onderwijs in de gemeenschapsscholen van twee provincies in Zambia verhogen door de kwaliteit van de leerkrachten te verbeteren en door de toegang tot hulpmiddelen om les te geven en te leren te bevorderen. De Europese Unie zal ECSITE financieren - via haar kantoor in Zambia - voor een periode van drie jaar. Het is in overeenstemming met en versterkt het VVOB-programma in Zambia, dat wordt ondersteund door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De ceremoniële ondertekening is er op 5 februari 2013 in Lusaka, Zambia.