U bent hier

28/09/2015

VVOB verkent steeds meer innovatieve partnerschappen, waaronder ook die met filantropische stichtingen. Een nieuw partnerschap tussen de ELMA Foundation en VVOB versterkt de onderwijspraktijk in het kleuteronderwijs en de mentoring van de leerkrachten in opleiding in Zambia.

Het belang van kleuteronderwijs

De ELMA Foundation en VVOB zien beide het groot belang van kleuteronderwijs. Immers, het toekomstige succes van elk kind is in veel opzichten reeds bepaald voor zijn/haar achtste verjaardag. Tijdens die eerste jaren is het cruciaal hoe een kind leert en zich ontwikkelt - mentaal, emotioneel en sociaal. De baten van goed kleuteronderwijs gaan van betere ontwikkeling en sterkere schoolresultaten tot een verhoogde productiviteit. Maar ondanks het steeds toenemende besef van het belang van kleuteronderwijs blijft dit buiten het bereik van heel veel jonge kinderen.

Kwaliteitsvol kleuteronderwijs

De samenwerking tussen ELMA en VVOB is dan ook gebouwd op de gedeelde ambitie om de toegang tot hoogwaardig kleuteronderwijs te garanderen. Hierbij zijn de leerkrachten goed opgeleid en staan bekwame schoolleiders in voor het beheer. Om de duurzaamheid te waarborgen zijn onze investeringen in lijn met de prioriteiten van de regering. Ze streven naar meer gelijke kansen in en kwaliteit en relevantie van het onderwijssysteem en zetten in op de ondersteuning van het leiderschap van de school en de hogeschool. In Zambia ligt de klemtoon van het partnerschap op het verbeteren van de onderwijspraktijk en van de mentoring van de leerkrachten in opleiding.