U bent hier

VVOB blikt samen met UNESCO en IAEN terug op de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in Ecuador de voorbije 30 jaar
04/05/2015

Eind april 2015 presenteerden het Instituto de Altos Estudios Nacionales (IAEN), UNESCO en VVOB "Las oscilaciones de la calidad educativa en Ecuador, 1980-2010". Dit boek is een belangrijke en unieke studie naar de ervaringen en geleerde lessen in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Ecuador in de afgelopen drie decennia.

“Las oscilaciones de la calidad educativa en Ecuador, 1980-2010” is uitgebracht eind 2014 en is officieel voorgesteld op 22 april 2015. Het is een gezamenlijke publicatie van VVOB, UNESCO en IAEN. Dit boek onderzoekt het begrip 'Kwaliteit' in het onderwijs dat werd gegenereerd door en fluctueerde tussen de verschillende politieke tijdperken en programma's van 1980 tot 2010 in Ecuador. Het geeft ook een grondige analyse van het huidige concept van onderwijskwaliteit; met haar uitdagingen en tegenstellingen binnen het nationale beleid.

Het boek is een belangrijke en unieke studie naar de ervaringen en geleerde lessen in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Ecuador de voorbije 30 jaar. De beleidsmakers in Ecuador - en Zuid-Amerika - zijn de voornaamste doelgroep omdat het een belangrijk analyse-instrument biedt. Maar het is ook nuttig voor onderzoekers en docenten en lectoren van onderwijsvakken. Het motiveert onderwijswetenschappers in Ecuador om hun onderzoek naar dit belangrijke thema te blijven voeren en zelfs te intensifiëren.

U kunt de publicatie aanvragen bij UNESCO, IAEN of VVOB. Of u kunt haar hieronder downloaden. Ze is enkel beschikbaar in het Spaans.