U bent hier

De maand maart stond van de 1ste tot de 31ste volledig in het teken van de vrouw. Of beter: van de belangrijke bijdrages die vrouwen leveren en geleverd hebben aan onze maatschappijen. Ook in Suriname zetten onze collega’s vijf belangrijke vrouwen in de kijker met een sociale mediacampagne.

Met ons meerjarenprogramma PROGRESS LBO werkt VVOB samen met onderwijsactoren in Suriname aan de versterking van het lager beroepsonderwijs (LBO) in het land, via de professionele ontwikkeling van leerkrachten en schoolleiders die in het LBO staan.

 

VVOB-collega’s in Suriname zagen in Women’s History Month een ideaal aanknopingspunt om verschillende belangrijke vrouwen binnen PROGRESS LBO uit te lichten op Facebook en vooral te bedanken. Je leest het volledig verhaal van de wauw-vrouwen via de link op hun naam.

  • Natalie Accord-Liu is coördinator van het iGROW-project: "We hopen dat de kennis die de jongeren opdoen dankzij dit project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de keuzes die zij maken voor hun toekomst."
  • Nicole Itieman is mentor van startende LBO-leerkrachten: “Ik ben tevreden als mijn werk leidt tot een zelfstandig functionerend personeelslid.”
  • Daniela van Dijk-Rosario werkt aan de nascholing van leerkrachten als leidinggevende binnen CENASU, het Centrum voor Nascholing Suriname: “Leraar zijn is het mooiste beroep dat er bestaat, omdat alles wat je doet meehelpt in de vorming van je leerlingen.”
  • Angela van Broekhoven neemt als schoolleider van een LBO-school deel aan een schoolleidersnetwerk: “Op school ben ik actief aan de slag gegaan met hetgeen aan bod is gekomen in de bijeenkomst. Zo hebben wij betere protocollen voor laatkomerproblematiek.”
  • Reena Baidjoe-Mahes is pedagoog bij het Onderdirectoraat Beroepsonderwijs (een afdeling van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur): “Aanvangsbegeleiding is een structurele begeleiding die moet zorgen voor de professionele begeleiding en ontwikkeling van een startende leerkracht.”
  • Manuella Veldkamp is directrice van LOBO, de Lerarenopleiding Beroepsonderwijs: “Ik tracht steeds draagvlak te creëren en de betrokkenheid van alle actoren te stimuleren en te verhogen.”