U bent hier

Wie we zoeken

VVOB werkt hoofdzakelijk in de onderwijssector. We zoeken dus vooral mensen die enkele jaren ervaring hebben in het onderwijsveld. Een combinatie van praktijkervaring, als leerkracht of docent, met ervaring in een staffunctie, bv. in een begeleidingsdienst, op een hogeschool, op het departement onderwijs of elders is voor VVOB het ideale profiel.

De technische adviseur is meer dan een expert in zijn/haar vakgebied. De adviseurs zijn facilitatoren: zij moeten erin slagen lokale processen op gang te trekken en te begeleiden. Doorzettingsvermogen, planning en organisatie zijn belangrijke vaardigheden. Omdat adviseurs vaak in complexe omstandigheden werken, zijn competenties zoals communiceren en het (aanpassings)vermogen om in veranderende contexten te werken belangrijk. Een gezonde dosis humor is altijd welkom.

Om de samenwerking met de partners vlot te laten verlopen is kennis van de landstaal onontbeerlijk. Daarnaast wordt verwacht dat de kandidaat een degelijke kennis heeft van internationale samenwerking en projectbeheer. Een eerste relevante terreinervaring is een belangrijke troef.

Het volgen van de algemene informatiecyclus van BTC/CTB is verplicht. Voor meer informatie over deze cyclus kan je terecht op de website van BTC/CTB.