U bent hier

18/11/2013

In oktober 2013 organiseerden de UNAE, het Ecuadoraanse ministerie van Onderwijs, de KU Leuven en VVOB een reeks activiteiten in Ecuador om de masteropleiding voor lerarenopleiders aan de UNAE vorm te geven. 'UNAE' staat voor 'Universidad Nacional de Education' (Nationale Universiteit van Onderwijs). Dit is een nieuw onderwijsinstituut dat in de opstartfase zit.

Ontwerp masteropleiding voor lerarenopleiders

In oktober 2012 gaf VLIR-UOS goedkeuring voor een samenwerkingsproject om een congres te organiseren over de masteropleiding aan de UNAE. Het Ecuadoraanse ministerie van Onderwijs, de UNAE, de KU Leuven en VVOB organiseerden het evenement op basis van een intentieverklaring tussen de partijen in augustus 2012.

Van 21 tot 25 oktober 2013 namen tal van experts uit Argentinië, België, Ecuador en de Verenigde Staten deel aan een reeks workshops, lezingen en andere activiteiten. Doel is te komen tot een ontwerp van de masteropleiding voor lerarenopleiders aan de UNAE.

Versterking van de samenwerking rond onderwijshervorming tussen Ecuador en België

Naast de congresactiviteiten waren er ook tal van andere vergaderingen waarin de UNAE en de KU Leuven elkaar vonden. Er bleek een sterke interesse voor een interinstitutionele samenwerking tussen beide universiteiten, met een tijdelijke ondersteuning van het ministerie van Onderwijs en VVOB.