U bent hier

Departement internationaal Vlaanderen - Afdeling Mondiale Uitdagingen
Website DGD

VVOB wordt voornamelijk gefinancierd met fondsen van de Belgische federale en de Vlaamse overheid.

Hoofdkantoor

Het VVOB-hoofdkantoor in Brussel krijgt rechtstreeks een toelage van het Departement internationaal Vlaanderen - Afdeling Mondiale Uitdagingen en onrechtstreeks via de administratiekosten van de toelage van de Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking (DGD).

Programma's

Voor de uitvoering van de programma's in Cambodja, de Democratische Republiek Congo, Ecuador, Rwanda, Suriname, Vietnam, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika krijgt VVOB een toelage van DGD. Het jaarlijkse budget van VVOB voor elk landenprogramma varieert van ongeveer €700.000 tot €1.100.000.

Voor de uitvoering van het programma Scholenbanden krijgt VVOB een toelage van Departement internationaal Vlaanderen - Afdeling Mondiale Uitdagingen. Vanaf 2012 is dit een jaarlijkse toelage van €130.000.

Andere institutionele donoren

VVOB krijgt ook regelmatig subsidies voor specifieke projecten van andere institutionele donoren of 'poolen' we onze fondsen met die van hen. Zo werken of werkten we onder andere samen met UNESCO in Cambodja, BTC en DFID in Rwanda, de Europese Unie in Zambia, UNICEF en Save the Children in Zimbabwe en IDB/SLO in Suriname.

We zijn steeds op zoek naar opportuniteiten voor extra fondsen van andere institutionele donoren om te bouwen aan kwaliteitsvolle onderwijsprogramma’s. Aarzel niet met ons contact op te nemen via het contactformulier voor meer informatie.