U bent hier

Op 29 november overhandigden VVOB, University of Rwanda - College of Education en de Rwanda Education Board diploma's aan meer dan 1400 leerkrachten en schoolleiders uit het lager en secundair onderwijs in Rwanda, nadat die met succes een opleiding afrondden. Tegen 2021 zullen in totaal 5000 individuen hun schoolleiderschapsskills en lespraktijken versterkt hebben en zo een positieve impact hebben op de leerresultaten van hun leerlingen.

Vind hier het uitgebreid rapport terug over de diploma-uitreiking [EN]: Graduating 1,400 in-service teachers and school leaders

Op vrijdag werden meer dan 1400 gediplomeerden gevierd omdat ze met succes een opleiding afrondden aan de University of Rwanda - College of Education, mede georganiseerd door VVOB.

  • Schooldirecteurs en adjunct-schooldirecteurs volgden een diplomacursus Effectief Schoolleiderschap, waar ze hun vaardigheden verder kunnen versterken om hun rol als schoolleiders effectief te beoefenen.
  • Mentorleerkrachten en STEM-vakgroepvoorzitters volgen een certificaatcursus Mentoren en Coaching in Onderwijs. Ze zijn nu in staat kwaliteitsvolle activiteiten te organiseren en te faciliteren op hun school voor de verdere professionele ontwikkeling van hun collega's.
  • Lokale onderwijsinspecteurs - officieel 'sector education inspectors' - kunnen ook beroep doen op de cursus Mentoren en Coaching in Onderwijs, maar voor hen ligt de focus meer op de begeleiding van schoolleiders en op het initiëren en faciliteren van professionele leergemeenschappen voor schoolleiders.

 

Het ultieme doel van VVOB in Rwanda - met steun van België, Mastercard Foundation en ELMA Foundation - is om de leerresultaten te verbeteren van leerlingen in het lager en secundair onderwijs, opdat ze de skills vergaren die ze nodig hebben om zich te verzekeren van waardig werk en een mooie toekomst.

“Wij willen alle gediplomeerden oprecht feliciteren voor het succesvol afronden van hun opleidingen", zei Ruth Mukakimenyi, Program Partner bij Mastercard Foundation. "Vandaag keren jullie terug naar jullie scholen gewapend met nieuwe skills en het zelfvertrouwen om leerresultaten voor jullie studenten te verbeteren."

 

Aan het einde van 2021, de einddatum van VVOB's huidige programmawerking in Rwanda, zullen in totaal ongeveer 2000 schoolleiders en 3000 leerkrachten versterkte competenties, wat neerkomt op een betere werking van ongeveer 1300 lagere en secundaire scholen.

 

Geniet hieronder van een aantal foto's van de diploma-uitreiking. Tip: zweef met je muis over de foto's voor meer context.

Dr Isaac Munyakazi, Staatssecretaris voor het ministerie van Onderwijs, spreekt de gediplomeerden toe
Dr. Isaac Munyakazi, Staatssecretaris voor het ministerie van Onderwijs, feliciteert de gediplomeerden
Een tevreden gediplomeerde voor het logo van het Leaders in Teaching initiatief van Mastercard Foundation, een partner
Gediplomeerden gooien naar goede gewoonte hun hoeden in de lucht
Studenten wachten hun naam af om hun diploma en certificaten op te pikken
Studentvertegenwoordiger Jean Felix Ndindabahizi spreekt zijn collega's bemoedigend toe
Jef Peeraer, VVOB programmamanager voor Rwanda, feliciteert een gediplomeerde
Jef Peeraer, VVOB programmamanager voor Rwanda, feliciteert een gediplomeerde
Ruth Mukakimenyi van Mastercard Foundation feliciteert een gediplomeerde