U bent hier

20/12/2011

Sinds 2003 werkt VVOB Rwanda modules uit rond schoolmanagement bestemd voor directeurs, adjunct-directeurs, secretarissen, boekhouders en pedagogen uit alle middelbare scholen. In een herziening van deze modules wil men observaties van directeurs, inspecteurs, leraren,... integreren. Zij zijn immers de bevoorrechte getuigen van het proces. Inderdaad, deze participatieve methode is nodig, wil je rekening houden met de veelheid aan schoolcontexten in het land.

Tegelijk zijn er ook affiches en folders ontwikkeld om de principes van een goed schoolbeheer visueel voor te stellen.

Na de aanpassingen zijn de modules voorgesteld aan het ‘Text Approval Committee’ (TAC). Deze dienst, geleid door het ‘National Centre for the Development of Programmes‘, evalueert het didactische materiaal dat in het hele land dient te worden gebruikt. Hun goedkeuring laat toe om de documenten rond schoolmanagement officieel nationaal te verspreiden.

In 2010 geraakte 70% van de modules voorbij het TAC. Ze zijn nu beschikbaar op de website van MINEDUC (het Rwandese ministerie van Onderwijs). Zo kunnen alle verantwoordelijken van de Rwandese middelbare scholen de benodigde informatie downloaden. Benieuwd? Neem een kijkje op www.mineduc.gov.rw (onder 'Projects').

Carla Bracke
Programme Officer, VVOB Hoofdkantoor, België

Cathy Van Even
Coördinator Schoolmanagement, VVOB Rwanda