U bent hier

14/12/2009

Op vraag van het ministerie van onderwijs, jeugd en sport (MoEYS) sloegen VVOB en UNICEF de handen in elkaar tijdens een training rond kindvriendelijke scholen (“Child Friendly Schools” (CFS)), die werd georganiseerd aan het Teacher Training Center van Siem Reap van 28 september tot 3 oktober. De focus van de training lag op strategieën voor doelmatig lesgeven en leren in basisscholen, een belangrijke component van het CFS-beleid.

In de afgelopen 5 jaar versterkte VVOB de capaciteit van de lerarenopleiders aan de hogeschool van Kampong Cham en van Siem Reap. Deze lerarenopleiders hebben nu een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en aanlevering van een opleiding rond methodologieën in lesgeven die georganiseerd werd door het Departement Primair Onderwijs van MoEYS en door UNICEF. Op deze manier was VVOB in staat om de kennis, vaardigheden en materialen door te geven die werden ontwikkeld in het "Learner Centered Methodology"-project en het "Open Resource Center"-project.

De doelgroep van de 6-daagse training was een groep van de belangrijkste opleiders uit MoEYS, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het CFS-programma in alle Cambodjaanse basisscholen via een cascadesysteem. In de volgende fase zal de capaciteit worden doorgegeven aan de "district education officers", vervolgens aan de schoolhoofden en uiteindelijk aan de leraren in de basisscholen. De deelnemers en de waarnemers van MoEYS en UNICEF stelden de met de assistentie van VVOB aangeleverde expertise en het trainingmateriaal erg op prijs. Meer nog, deze succesvolle samenwerking zal zeker worden voortgezet aangezien de assistentie van VVOB is gevraagd bij toekomstige opleidingsprogramma's en bij de herziening van de handleidingen van de CFS-opleiding. Wordt vervolgd.