U bent hier

25/09/2014

Info- en toewijzingsdagen

Na onze tweede selectiedag voor buitenlandse stages in 2015 zijn er nu 30 studenten van verschillende Vlaamse hogescholen en universiteiten geselecteerd om met VVOB op stage te vertrekken naar het Zuiden. Voor sommige studenten is het nog even wachten op definitieve bevestiging vanuit onze partnerlanden. Dit jaar blijkt het merendeel van de studenten uit lerarenopleidingen te komen. Zowel leerkrachtstudenten uit het kleuter-, lager als secundair onderwijs zijn vertegenwoordigd. Daarnaast merken we een groeiende interesse vanuit universitaire pedagogische opleidingen.

Volgend selectiemoment

Het volgende info- en toewijzingsmoment vindt plaats eind oktober. Houd onze website in de gaten voor de precieze datum. Daar vind je ook een overzicht van stageplaatsen waarvoor je nog kan kandideren. Begin oktober zullen er nog een paar van de lijst verdwijnen – nadat deze definitief zijn toegewezen aan studenten die op het vorige infomoment werden geselecteerd. Maar er zullen ook nog enkele nieuwe stageplaatsen worden gepubliceerd.

Op het volgende selectiemoment verwachten we nog studenten uit Banaba’s zoals Buitengewoon Onderwijs, en Zorg en Remediëring. Ook een aantal universiteiten gaan nog wat later op zoek naar buitenlandse stageplaatsen. Wellicht tekenen nog een aantal masterstudenten uit pedagogische opleidingen in op onze onderzoeksstages. Maar ook voor late beslissers uit lerarenopleidingen of andere richtingen zoals logopedie en ergotherapie staan er nog enkele mogelijkheden open.

Getuigenissen

In 2014 gingen 28 Vlaamse studenten op buitenlandse stage met VVOB. Nog niet alle stages zijn afgerond. Al enkele ervaringen van studenten staan te lezen op onze pagina met getuigenissen en blogs.