U bent hier

31/12/2009

Mijn naam is Kunda Kasote. Ik geef vrijwillig les in de Makululu Community Basic School in Kabwe. Ik begon als een ongeschoolde leerkracht, maar dankzij de steun van de gemeenschap en de school kon ik een opleiding leerkracht voor het basisonderwijs volgen.

De ‘Lesson Study’-aanpak van VVOB is een leerrijke ervaring. Ik woon een workshop bij over lesvoorbereiding en lespraktijk, waarna ik met de hulp van andere leerkrachten de ‘Lesson Study’ op schoolniveau toepas. Mijn lessen gaan er enorm op vooruit.

Onlangs schonk VVOB tien computers aan mijn school, zodat zowel leerkrachten als leerlingen gebruik kunnen maken van de ICT-infrastructuur. Ik heb het geluk gehad deel te mogen nemen aan ‘Grassroots Zambia’. Zelf zal ik Wikipedia inschakelen in mijn klas voor mijn lessen rond sociale en ontwikkelingsstudies en wetenschappen. Ik introduceerde al wat algemene informaticakennis aan mijn leerlingen, zoals leermaterialen vinden via de computer.

Ik leer heel wat bij in de periode waarin ik met VVOB werk. Zo kan ik beter les geven dankzij ‘Lesson Study’ en worden mijn computervaardigheden aangescherpt. Ik heb ingezien hoe belangrijk het is om met een computer en Internet te kunnen omgaan in een snel veranderende wereld. Ik wil mijn kennis dan ook graag overbrengen op mijn leerlingen en andere mensen van de gemeenschap.