U bent hier

European Development Days 2015
22/05/2015

Deze editie van de European Development Days is het vlaggenschip van het Europees Jaar voor de Ontwikkeling. Ze vindt plaats op 3 en 4 juni in Brussel. Op de agenda staan onder andere de voorwaarden voor duurzame groei, het bevorderen van algemene en fundamentele rechten, en het versterken van samenwerking tussen alle actoren om nog beter armoede en ongelijkheid aan te pakken. Anna Murru, die de Programme Manager is van de activiteiten van VVOB in Zambia, zal tijdens de activiteit over het recht op kwaliteitsvol onderwijs deel uitmaken van het panel.

Recht op kwaliteitsvol onderwijs

Op donderdag 4 juni vindt van 9u30 uur tot 11u de panelsessie over het Recht op kwaliteitsvol onderwijs plaats tijdens de European Development Days. Het brengt onderwijs- en ontwikkelingsdeskundigen van hoog niveau uit verschillende landen en verschillende domeinen samen om ideeën en persoonlijke ervaringen te delen.

Het panel heeft het over de uitdagingen rond het recht van kinderen op onderwijs, waaronder de verplichtingen en verbintenissen van de internationale gemeenschap om dit recht te ondersteunen. Het gesprek vindt plaats op het moment dat de internationale gemeenschap in de laatste fase zit van de formulering van de post-2015-ontwikkelingsagenda. Dit evenement gaat verder dan de discussie rond de te nemen volgende stappen en wil vooral dit recht zelf op een voetstuk plaatsen…

Panel

  

Chernor Bah
Youth Advocate, World At School, Youth Advocacy Group for the Global Education First Initiative

    

Yoka Brandt
Deputy Executive Director van UNICEF

  

Alexander De Croo
Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post, België

    

Nesmy Manigat
Minister van onderwijs en beroepsopleiding, Haïti

  

Anna Murru
Programme Manager voor VVOB, Zambia

    

Koningin Mathilde, België

Moderator

  

Femi Oke
Internationaal journaliste, schrijfster en moderator

   

European Development Days 2015

Elk jaar bereikt het forum ongeveer 5.000 deelnemers uit meer dan 140 landen. Zij vertegenwoordigen samen 1.200 organisaties die werken rond ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en humanitaire hulp. Hierbij engageert de EU politieke leiders, ontwikkelingswerkers, de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld bij de vormgeving van het EU-beleid rond de wereldwijde bestrijding van armoede.

In de focus van de European Development Days 2015 weerklinkt het motto van het Europees Jaar voor de Ontwikkeling: 'Onze wereld, onze waardigheid, onze toekomst'. Het programma van deze editie is opgebouwd rond vier grote thema's en twaalf specifieke onderwerpen.