U bent hier

Debatteren over 'Ownership' met Coprogram, VAIS en VVOB
22/12/2009

Op dinsdag 19 januari 2010 organiseren Coprogram, VAIS en VVOB een debat over 'Ownership'.

Het begrip ownership gaat vlot over de tong in het ontwikkelingsdebat. Om de duurzaamheid van ontwikkelingsinitiatieven te garanderen zouden organisaties, instellingen en mensen in het Zuiden meer controle moeten krijgen over de ontwikkelingsprojecten en -programma’s. Zij moeten met andere woorden zowel de eigenaar als de kapitein zijn van het schip van de ontwikkelingssamenwerking.

Maar welke vorm neemt ownership aan in onze eigen praktijk? Zijn er, vanuit ons eigen ownership als ontwikkelingsorganisatie, ook grenzen aan het ownership van onze partners in het Zuiden? Waar leggen we die grens, heel concreet? Zijn er mogelijkheden om nog een stap verder te gaan, zonder ons en de partner geweld aan te doen?

Dit is slechts een kleine greep uit de talrijke vragen rond deze thematiek. Zij zijn het onderwerp van het eerste Ontwikkelingsdebat van Coprogram, VAIS en VVOB. Vier gastsprekers stellen hun eigen visie en ervaring voor, beantwoorden vragen en leveren inspiratie om onze eigen aanpak te verbeteren.